23 January 2014

Download Free SSC MTS Solved Sample Papers – General Intelligence

SSC MTS Solved Sample Papers 2014– Staff Selection Commission MTS General Intelligence Questions Answers are issued by resultsaifi.blogspot.in…in so that candidates may be friendly with types of questions which are generally asked in examination of Multi Tasking Staff (MTS).

( Download MTS Call Letter 2014)
We are sure that following questions will surely help to do the preparation of next holding entrance exam for the post of MTS. Dear visitor of the page, we are providing you some important questions for SSC approaching examinations for your best result. We are distribution some important questions of Staff Selection Commission examination for each section:

SSC MTS General Intelligence Questions with Answers:

1. Which one of the given responses would be a meaningful order of the following?
A.    Twilight                                               C.  Noon                                              
B.    Dawn                                                  D.  Night  
          (a) 2,1,3,4    (b) 2,3,1,4    (c) 1,2,3,4     (d) 1,3,2,4
Ans: (b).

2. Which one set of the letters when sequentially placed at the gaps in the given letter                                                   
Series shall complete it?
A.    a c m m a a                                        C.   a a a c m m
B.    c a m c a m                                        D.  a c m m m c
Ans: A.

3. 5, 6, 9, 14, 21, ?
A.    28                                                     C.  31                                           
B.    30                                                     D.  29
Ans: B.

4. If (GLOSSARY) is coded as 97533562 and (GEOGRAPHY) = 915968402, then (GEOLOGY) can be coded as
A.    915692                                              C.  9057592
B.    9157592                                            D.  9157591
Ans: D.

5. Some letters are given below in the first line and numbers are given below them in the second line. Numbers are the codes for the alphabets and vice-versa. Choose the correct number-code for the given set of alphabets.
3 9 5 7 4 8 1 0 2 6
A.    198364                                              C.  198354
B.    198264                                              D.  197354
Ans: A.

6. From the given alternatives select the word which cannot be formed using the letters of the given word.
A.    ENTER                                               C.  INVENTION
B.    INTENTION                                        D.  ENTERTAIN
Ans: D.

7. In this question select the missing number from the given responses.
81    36   25
49   100  36
9      64  16
139  200  ?
A.    107                                                   C.  27
B.    77                                                     D.  50
Ans: B.

8. Ram goes 15 meters North then turns right and walks 20 meters, then again turns right and walks 10 meters, then again turns right and walks 20 meters. How far is he from his original position?
A.    5                                                       C.  15
B.    10                                                     D.   20
Ans: A.

9. In this question select the related words/letters from the given alternatives.
Foot : ? : : Hand : Wrist
A.    Length                                               C.  Ankle
B.    Shoe                                                  D.  Leg
Ans: C.

10. AXCX: BYDW : HQJO : ?
A.    GREP                                                 C.  IPKN
B.    IPKM                                                 D.  GRJP
Ans: C.

Note: resultsaifi.blogspot.in…provides you more information regarding this exam time to time. So keep visiting our portal.


Post a Comment

Need our help?
Comments having LINKS will be marked as SPAM.